Pogostitve


Postregli vam bomo z domačo hrano, kot so sušene mesnine, sveži mladi sir in sezonska zelenjava z našega vrta. Nudimo tudi pogostitve za predhodno naročene skupine do 45 oseb.

Poveselimo se!

Poleg gostov, ki pri nas preživijo poletni in zimski dopust, smo odprti tudi za goste, ki želijo uživati v kulinaričnih posebnostih na - za njih - prav poseben dan. Z veseljem pripravimo vse potrebno za praznovanja. Naj bo to rojstni dan, obletnica, ali le nedeljsko kosilo, pri nas se potrudimo in organiziramo srečanje. Skupaj določimo menu, upoštevamo vaše želje in se nato skrbno posvetimo pripravi. Dobrodošlico z aperitivom pripravimo v zgornjih prostorih, nato pa se preselimo v slavnostno jedilnico, kjer je prostora za 45 oseb. Na zdravje in vse najboljše!V kuhinji in na vrtu

Sveže mleko iz hleva Dragica zjutraj odnese v svojo kuhinjo in ga tam začara v male hlebčke slastnega sira. V tej moderni kuhinji nastajajo tudi vse ostale dobrote, ki jih Dragica s pomočjo mame Ivanke in hčerke Martine pripravi na vašo željo.sveže pečen kruh iz krušne peči, potice, zavitki in druge sladke dobrote. Dogovorite se za postrežbo- zajtrk, kosilo, večerjo - pisano na roko vašemu ritmu.

Spomladi gospodinji komaj pričakata mlad motovilec, špinačo in berivko, poleti pobirata papriko, paradižnik in jajčevce, bučke in por. Korenje in peteršilj sta nepogrešljiva na vsakem vrtu. Na zelenjavnem vrtu mame Ivanke in Dragice najdete še kup zelišč, med drugim tudi luštrek, ki je osnova za dobro govejo juho. Niže doli pod vasjo, na njivi, pa se vsako leto sadi krompir, zelje, koleraba in rdeča pesa. Slovenci smo znani, da poleg zelenjavnega, skrbimo tudi za sadni vrt. Tu so jablane, hruške, slive, češnje in orehi; to drevo stoji v Bašlju skoraj pred vsako kmečko hišo.

Poletje je čas za domače marmelade, džeme, kompote in sveže sladice iz ribeza, malin, jagod in češenj. In čas za sadne likerje, ki jih pripravimo iz domačega žganja. Posušimo zeli za čaje, tiste iz vrta, veliko pa jih prinesemo iz gozda in natrgamo na gorskih travnikih.

Jeseni, ko je čas jurčkov, strastni gobarji stopimo med temne smreke, pokončne bukve in se vrnemo s polnimi košarami - vse za slastno gobovo juho.

Pozimi lahko pomagate krajšati dolge večere s trenjem orehov - potica z domačimi orehi je najboljša. Zimski čas tudi naznani čas kolin. Mesnine, ki jih na domačiji ponujamo svojim gostom, so narejene po tradicionalnih receptih in preizkušenih postopkih.

Vsak letni čas razvaja! Naj bo zima, pomlad, poletje ali jesen, na domačiji vedno ponudimo nekaj domačega in sezonskega. Ekološko, sveže in doma pridelano je med gosti čedalje bolj cenjeno.


Kontakt

Turistična kmetija Majerček
Bašelj 9, 4205 Preddvor


00386 40 816 823
dragica.barle@gmail.com
facebook